Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)简体中文
10. března 1990
.

Na svém shromáždění v Praze si zástupci okresních občanských fór stěžovali na špatnou spolupráci s krajskými OF. Stížnosti se promítly do požadavku stálého zastoupení okresních OF na sněmu KC OF (krajské OF by zastupovali dva delegáti, okresní jeden).

V Praze se sešli zástupci iniciativ, politických stran a hnutí: Československé anarchistické sdružení, Československá garanční unie na obranu demokracie, Demokratická strana Československa, Hnutí za občanskou svobodu, Charta 90, Jednota starých rodů, Klub podunajské konfederace, Mírový klub Johna Lennona, Nezávislé sdružení revolucionářů od sv. Václava, Nezávislá vyšetřovací komise, Nezávislé mírové sdružení, Politická strana žen, Republikánská unie, Sdružení pro republiku - Republikánská strana Československa, Strana československé neutrality, Strana svobodných demokratů, Strana ústavní demokracie, Strana za novou společnost, Transnacionální radikální strana a Všelidová strana podnikatelů a řemeslníků.

Vyjádřili výhrady k přijatému volebnímu zákonu a požadovali omezení jeho platnosti do voleb. Podpořili iniciativu Hnutí za občanskou svobodu, které vytvořilo platformu pro účast nezávislých kandidátů ve volbách. Požadovali prostor ve sdělovacích prostředcích a účast při kontrole voleb.
Slovenský premiér Milan Čič vystoupil z komunistické strany. Přededa SNR Rudolf Schuster tak učinil 28. března.

 
tobacamptobacamp
tobacamp